“Yuki Tsunoda maakt kans op promotie naar Red Bull Racing”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Peter Bayer, CEO bij het RB-team, zorgt de goede performance van Yuki Tsunoda ervoor dat de Japanner zeker en vast in beeld blijft om in de toekomst promotie te maken naar ‘grote broer’ Red Bull Racing.

Ondanks het feit dat Tsunoda dit seizoen beter presteert dan zijn meer ervaren teamgenoot Daniel Ricciardo leken ze bij Red Bull eerder Ricciardo of reserverijder Liam Lawson in overweging te nemen om eventueel promotie te maken naar Red Bull Racing. Tsunoda liet daarop verstaan dat hij eventueel zelfs zou overwegen om andere oorden op te zoeken.

In een reactie daarop liet Peter Bayer verstaan dat Tsunoda wel degelijk kans maakt op promotie naar Red Bull Racing.

“Helmut Marko zei het zelf, in het Duits zeggen ze ‘één zwaluw maakt de lente niet’,” aldus de CEO van het RB-team tegenover ‘Motorsport.com’. “Het betekent dat als Yuki op dit niveau consistent blijft racen, dat hij in overweging zal genomen worden voor een racezitje bij Red Bull Racing.”

“Dat is uiteindelijk onze missie en ook de missie die we van onze aandeelhouders kregen, en als dat betekent dat hij nog nood heeft aan een extra seizoen naast de zeer sterke Daniel, dan kan dat een mogelijkheid zijn.”

“Het kan echter een mogelijkheid zijn dat we geloven dat hij klaar is. Dan zullen we bij RB met Liam praten.”

“We zijn niet gehaast, ondanks al de mensen die denken dat we dat wel zijn, we hebben immers alle mogelijke opties ter beschikking.”