Meedogenloze Kevin Magnussen is keihard voor zichzelf: “Ik heb in de F1 niet bereikt waarvan ik droomde”

Haas F1 team
Haas F1 team

De Deen Kevin Magnussen moet eind dit seizoen bij het Haas F1 team plaatsmaken en met voorlopig geen racezitje voor volgend seizoen lijkt het ook einde F1-carrière te gaan worden voor Magnussen. In een terugblik op zijn F1-carrière tot dusver is Magnussen keihard voor zichzelf.

Halverwege van wat mogelijk zijn laatste seizoen in de Formule 1 is werd Kevin Magnussen gevraagd terug te blikken op zijn F1-carrière. Daarbij verbloemt Magnussen overduidelijk niet wat hij van zijn carrière in de koningsklasse van de autosport vindt.

“Ik weet het niet. In de Formule 1 proberen geraken op zich is zeer zwaar en moeilijk om te bereiken,” aldus Magnussen wanneer hij naar het beste moment in zijn carrière wordt gevraagd. “Als kind droomde ik van het winnen van kampioenschappen en races, het behalen van poleposities, maar veel van dat alles is er niet geweest.”

“Er was een polepositie, er was een podium, maar dat was mijn ambitie niet.”

“Ook al ben ik blij met de progressie die ik behaald heb sinds ik ben begonnen met racen. Ik heb tien jaar in de Formule 1 geracet, dat is niet niets, maar ik ben er ook ook meedogenloos over.”

“Winnen is het doel, dat kan je niet ontkennen, dus waarom zou ik hier zitten en zeggen: ‘Oh nee, ik ben blij met wat ik bereikt heb’. Zo is het niet, dat is niet waar.”