Villeneuve: “Lance Stroll verdient zijn racezitje, hij is momenteel een betere rijder dan Fernando Alonso”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Jacques Villeneuve moeten we meer respect en minder kritiek geven op het feit dat Lance Stroll een racezitje in de Formule 1 heeft en dan ook nog eens bij Aston Martin. Lance Stroll is dit seizoen volgens Villeneuve een betere rijder dan Fernando Alonso, wat opmerkelijk is, maar er zijn ook nog andere redenen waarom Lance Stroll zijn racezitje verdient.

Ondanks het feit dat Fernando Alonso tot dusver dit seizoen meer punten heeft behaald dan Lance Stroll, en dat Alonso ook de kwalificatiestrijd met negen tegen zes weet te winnen, is Jacques Villeneuve toch van mening dat Stroll voor het grootste deel van het seizoen beter weet te presteren dan Alonso.

Villeneuve vindt de kritiek die veel mensen hebben op het feit dat Lance Stroll een racezitje in de F1 krijgt en dan ook nog eens bij Aston Martin, de renstal waar zijn vader Lawrence Stroll de plak zwaait.

“Lance Stroll is één van de rijders die het van al de rijders het meeste verdient om in de F1 te blijven racen en dat omdat zijn vader het team heeft gekocht,” aldus Villeneuve tegenover ‘InstantCasino.com’. “Uiteraard verdient hij het om hier te zijn. Aston Martin had zonder Lawrence Stroll failliet kunnen gaan, dus hij verdient het om zijn zoon een racezitje te geven en hem in de F1 te houden, zo simpel is het.”

Tijdens drie van de voorbije vier races slaagde Lance Stroll erin om voor Fernando Alonso te eindigen. Villeneuve is dan ook van mening dat Lance Stroll steeds vaker de betere van beide rijders bij Aston Martin is.

“Lance rijdt niet als laatste en heeft niet een veel slechtere snelheid, hij evenaart het niveau van Fernando Alonso,” aldus Villeneuve. “Vanaf het moment waarop Alonso heeft bijgetekend bij het team worstel hij en lijkt Lance de betere van beide rijders.”

Ondanks het feit dat zijn vader teameigenaar is moet ook Lance Stroll zichzelf volgens Jacques Villeneuve bewijzen.

“Lance weet dat hij in de F1 rijdt omdat zijn vader het team heeft gekocht, nu moet hij tonen dat hij snel is,” aldus Villeneuve. “Hij moet beseffen dat er in het verleden andere rijders van miljonairs zijn geweest die privileges hadden, zoals Ayrton Senna, Niki Lauda en Lando Norris.”

“Lance heeft geluk, daar is niets mis mee, hij moet tonen dat hij snel is tijdens het racen.”