Lando Norris: “Met een vriend zoals Max Verstappen om de F1-titel strijden zou erg moeilijk zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens een interview krijgt Lando Norris de vraag voorgeschoteld of hij met een vriend zoals Max Verstappen voor de wereldtitel zou kunnen hebben en of dit invloed zou hebben op de onderlinge relatie. Norris moet toegeven dat dit erg moeilijk is om in te schatten.

 “Ik weet het niet. Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik deze vraag kan beantwoorden,” antwoordt Norris wanneer hij de vraag door ‘RacingNews365’ voorgeschoteld krijgt. “Ik zit pas net in deze situatie. Er zijn dingen die je leert als je het meemaakt. Het is net zoals in Hongarije en nu vecht ik om het wereldkampioenschap. Welke vragen moet ik mezelf stellen?”

Volgens Norris kan je je op heel veel situaties voorbereiden maar niet op alles, tijdens het racen zijn er ook heel wat verrassende momenten.

“Je wil je zo goed als mogelijk voorbereiden op bepaalde situaties, en als je voorbereid bent, is er altijd zoiets van: ‘oh, nu zit ik in deze situatie’. En als je in de auto zit, is het heel anders dan wanneer je simpelweg denkt: ‘Als ik in de auto zit, wat moet ik dan denken? Of ga ik daar aan denken?’. Je kunt je gedeeltelijk voorbereiden, maar de emotie en de adrenaline kun je gewoon niet nabootsen. Om dan te zeggen: ‘Ja, daar zal ik aan denken en ik moet hieraan denken.'”

Norris geeft echter toe dat het bijzonder moeilijk is om met een vriend om de wereldtitel te strijden.

“Het is een situatie die ik niet ken en die ik nog niet eerder heb meegemaakt. Maar ik denk dat het heel moeilijk zou zijn. Maar ik hoop dat het nog steeds kan, want hoe graag ik ook wil winnen, het feit dat ik goed bevriend ben met Max heeft niets veranderd aan wat er in Oostenrijk is gebeurd,” aldus Norris die ook nog eens de aanrijding met Verstappen tijdens de GP van Oostenrijk aanhaalt.

“Ik probeerde verschillende inhaalacties, maar dat ging niet volgens plan. Uiteindelijk crashten we. Niets van dit alles was zo, omdat ik toegeeflijker of minder toegeeflijk was, omdat we twee weken daarvoor padel speelden. Dat is allemaal niet veranderd.”