“Er doen wilde verhalen de ronde over Sergio Perez die zijn racezitje bij Red Bull mag behouden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Aan het begin van de zomerpauze raakte bekend dat Sergio Perez het seizoen bij Red Bull Racing gewoon mag uitrijden. Ook voormalig F1-piloot Robert Doornbos vindt dit een vreemde beslissing, al zijn er wel enkele redenen die Red Bull zouden hebben doen besluiten Perez in het racezitje te houden.

Na een sterke seizoensstart slaagde Sergio Perez er tijdens de rest van het seizoen niet in om in de Red Bull RB20 topprestaties neer te zetten. De Mexicaan ging door een serieuze vormdip en lijkt zelf ook niet goed te weten wat hij moet doen om eruit te geraken.

Desondanks besloot Red Bull om Perez een contractverlenging met twee seizoenen te geven. De wenkbrauwen werden in de volledige F1-paddock gefronst want weinigen vonden het een logische beslissing van Red Bull. Er werd dan ook de voorbije maanden druk gespeculeerd naar de achterliggende reden van die contractverlenging alsook het feit dat Perez ook gewoon al op zijn minst de rest van het seizoen gewoon mag blijven racen voor Red Bull.

“Ze zullen de beslissing weloverwogen gemaakt hebben. Als je ‘m alleen op prestaties zou maken, dan was het een no-brainer om hem niet te verlengen,” antwoordt Robert Doornbos op de vraag van ‘GPFans’ of hij de beslissing van Red Bull begrijpt. “Ik denk ook dat Red Bull dat in het verleden heeft bewezen met coureurs die niet genoeg presteerde; dan was het exit.” Maar als Pérez dus niet op basis van zijn prestaties binnenboord is gehouden, wat is dan de reden? Dat kunnen tal van redenen zijn, zegt Doornbos, die echter ook weet dat er een bepaald verhaal de ronde doet.”

“In de Formule 1 spelen er een hoop factoren mee, of dat nou politieke redenen zijn of financiële. Er gaan allerlei wilde verhalen rond dat zijn sponsoren dekking zouden geven voor het mogelijk mislopen van het wereldkampioenschap etc. Wij zullen de details nooit echt weten. Er zijn maar een paar partijen die dat wel weten. Maar dat het heel bijzonder is dat hij nog in die stoel zit…. Ik zou heel dankbaar zijn als ik Sergio was.”

Volgens de door Robert Doornbos aangehaalde geruchten zou de Mexicaanse miljardair Carlos Slim met een groep Mexicaanse sponsors het financieel verlies dat Red Bull zou leiden mochten ze naast de wereldtitel grijpen willen compenseren. Geruchten, maar in de Formule 1 blijkt het spreekwoord ‘waar rook is, is vuur’ vaker wel dan niet te kloppen …