Christian Horner reageert op verwerping van beroep in de zaak rond ‘ongepast gedrag’: “Ik ben opgelucht”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner was eerder dit jaar het onderwerp van een onderzoek omtrent vermeend ongepast gedrag ten opzichte van een Red Bull-medewerker. De werknemer had beroep aangetekend tegen het verdict in de zaak rond Christian Horner, maar dat werd nu ook verworpen.

Tijdens het begin van het seizoen werd er een onderzoek gevoerd naar Christian Horner door een onafhankelijke speurder die hem vrij sprak van de beschuldigingen.

Uiteindelijk ging de aanklager nog in beroep, maar uiteindelijk werd dat ook verworpen. In een gesprek met ‘Sky Sports’ laat Horner weten opgelucht te zijn dat de zaak van de baan is.

“Het is duidelijk een zeer grondig proces geweest,” zei hij. “Ik was opgelucht toen het beroep werd afgesloten en de aanklacht werd afgewezen.”

“Nu is het heel erg – zoals het al het hele seizoen is – focussen op het circuit, hier bij Max zijn thuisrace, en uitkijken naar de volgende 10 races.”

Horner werd vervolgens gevraagd of hij het jammer vond dat de situatie zo openbaar werd gemaakt, waarop hij antwoordde: “Het is een privéaangelegenheid. 

“Ik ben gewoon opgelucht dat het proces van het bedrijf nu is afgerond. Onze focus ligt heel erg op het circuit.”