Lewis Hamilton na uitschakeling in Q2: “De wagen was een nachtmerrie om mee te rijden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens het tweede deel van de kwalificatie sneuvelde enigszins verrassend Lewis Hamilton. Hamilton zelf was niet te spreken over zijn wagen waarmee het een ‘nachtmerrie’ was om mee te rijden.

Van vrijdag op zaterdag werden er wijzigingen gedaan aan Lewis Hamilton zijn Mercedes W15. Doordat een groot deel van de laatste oefensessie echter verloren ging was het voor Hamilton en Mercedes moeilijk om te weten of er daadwerkelijk met die wijzigingen een stap vooruit werd gezet.

Hamilton zelf was erg teleurgesteld met zijn uitschakeling in Q2 en hij vreest ook dat er tijdens de race weinig plaatsen goedgemaakt zullen kunnen worden.

“Ja, het was een moeilijke sessie,” zei Hamilton na afloop. “We deden afgelopen nacht enkele wijzigingen maar tijdens de derde oefensessie konden we weinig ervaring ermee opdoen. Het was hetzelfde voor iedereen maar we hebben redelijk wat aan de wagen gewijzigd dus het was een nachtmerrie om mee te rijden.”

Mercedes wijzigde niet alleen dingen aan Lewis Hamilton zijn wagen, ook bij teamgenoot George Russell zijn Mercedes W15 werden er heel wat zaken gewijzigd.

“We hebben allebei wijzigingen aan de afstelling van de wagen gedaan maar bij mij waren het er meer,” aldus Hamilton die niet tevreden was over het gedrag van zijn wagen. “Het was echt enorm op de limiet rijden met de wagen. De wagen was zeer gevoelig vandaag, gisteren hadden we erg veel onderstuur en dat probeerden we op lossen maar we gingen te veel de andere richting uit.”

“Het zal waarschijnlijk een probleem worden om in de top tien te geraken,” besloot Hamilton.