Haas F1 team kan ondanks ‘betaling aan Uralkali’ nog steeds niet weg uit Zandvoort

Haas F1 team
Haas F1 team

Het Haas F1 team heeft na afloop van de GP van Nederland laten weten dat het voorlopig nog niet richting Italië vertrekt omdat het volgens de inbeslagname die in naam van voormalig sponsor Uralkali plaatsvondt nog niet mag vertrekken. De betaling die Haas aan Uralkali deed zou nog niet toegekomen zijn.

In de aanloop naar het raceweekend in Zandvoort raakte bekend dat er beslag werd gelegd op diverse bezittingen van het Haas F1 team en dit omdat Haas een bedrag van zo’n 12 miljoen dollar aan voormalig Uralkali moest betalen. Bij Haas lieten ze verstaan dat de betaling vrijdag gedaan was maar Uralkali zou de betaling nog niet ontvangen hebben.

Omdat de betaling nog niet door Uralkali werd ontvangen blijven de vrachtwagens van het Haas F1 team voorlopig gewoon in Zandvoort staan. Het probleem is dat er onder andere vanuit Europa heel wat sancties zijn opgelegd tegenover Rusland en bedrijven die in Rusland gevestigd zijn, waaronder dus ook Uralkali.

Daarom is het voor het Amerikaanse Haas F1 team ook niet eenvoudig om, zelfs wanneer het wil betalen, het bedrag over te maken aan Uralkali. Naar verluidt zou het bedrag via een ‘omweg’ overgemaakt zijn naar Uralkali maar die laatste zegt nog niets ontvangen te hebben en zo lang de betaling niet geverifieerd is kan ook het Haas F1 team niet gaan en staan waar het wil.

Afwachten dus of het Haas F1 team op tijd in Monza geraakt …