Charles Leclerc na moeilijk raceweekend voor Ferrari: “Deze podiumplaats komt als een verrassing”

Ferrari
Ferrari

Tijdens het ganse raceweekend in Zandvoort worstelden ze bij Ferarri met de SF-24. Met een zesde plaats tijdens de kwalificatie beperkte Charles Leclerc de schade maar tijdens de race verliep het allemaal plots veel beter en slaagde Leclerc er zelfs in om op het podium te finishen.

“Ik ben zeer, zeer verrast,” zei Leclerc nadat hij als derde op het podium was gefinisht. “Ik ben niet vaak tevreden met de derde plaats maar met de race van vandaag ben ik extreem blij met wat we gepresteerd hebben, zeker tijdens zo’n moeilijk weekend voor het team.”

“We waren vanaf vrijdag aan het worstelen en dat tot aan de race. Tijdens de race vonden we meer snelheid en hebben we perfect onze strategie uitgevoerd. We deden een undercut tegenover twee van onze tegenstanders en slaagden er vervolgens in om hen achter ons te houden.”

“Het was dan ook echt een sterke race van het team en ik ben zeer blij dat ik de tweede helft van het seizoen zo ben gestart.”

De basis van de sterke race en het mooi resultaat werd al bij de start gelegd. Tijdens de start ging Charles Leclerc immers buitenom voorbij aan Sergio Perez.

“Tijdens de start wist ik dat er een grote opportuniteit zou zijn,” blikte Leclerc daarop terug. “Ik wist niet dat we later over de snelheid zouden beschikken om hem achter ons te houden. Maar ik wist dat de eerste ronde de kans zou bieden om één of twee posities goed te maken.”

“Ik ging voor het inhaalmanoeuvre en het draaide goed uit, maar ik had nooit gedacht dat ik na zo’n moeilijk weekend voor het team op het podium zou staan.”