Jos Verstappen haalt uit naar Red Bull: “Ze moeten eens goed in de spiegel kijken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de ‘Dutch GP’ heeft Jos Verstappen zich erg kritisch uitgelaten over Red Bull Racing. Aan de finish had zijn zoon Max immers een achterstand van meer dan twintig seconden en dat belooft volgens vader Jos weinig goeds, Red Bull moet in actie schieten.

Van de dominantie van in het begin van het seizoen is al lang geen sprake meer, dat was de voorbije races al langer duidelijk, maar dat Max Verstappen tijdens zijn thuisrace zou verliezen met een achterstand van meer dan twintig seconden, dat had niemand verwacht.

Vader Jos Verstappen liet zich na afloop van de race dan ook erg kritisch uit over Red Bull Racing, iets waarbij hij geen blad voor de mond nam.

“Misschien moet ik het niet zeggen, maar ik doe het toch…,” reageerde Jos Verstappen tegenover het Nederlandse ‘De Telegraaf’. “Het feit dat je terug moet naar de auto van begin dit jaar, zegt genoeg. Ze hebben het hier op dit moment gewoon niet goed voor elkaar. Ik denk dat ze maar eens goed in de spiegel moeten kijken.”

Volgens Jos Verstappen moet zijn zoon een wagen krijgen waarmee hij kan strijden, anders is hij bij voorbaat kansloos.

“Max wist dat dit eraan zat te komen. Hij had gewoon geen kans. Op deze manier wordt het echt heel lastig de rest van het jaar. Max doet er alles aan, maar heeft het materiaal niet om het af te maken. Het was al uitzonderlijk dat hij zich als tweede kwalificeerde…”