Haas F1 team is dan toch vertrokken richting Monza: “Uralkali heeft betaling ontvangen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Nadat voormalig hoofdsponsor Uralkali eind vorige week in Nederland beslag liet leggen op heel wat bezittingen van het Haas F1 team volgde er vandaag goed nieuws. Uralkali bevestigde dat het de betaling van het verschuldigde bedrag heeft ontvangen en de vrachtwagens van het Haas F1 team konden deze namiddag dan toch richting Monza vertrekken voor de GP van Italië die daar eind deze week plaatsvindt.

Even zag het er inderdaad niet goed uit voor het Haas F1 team dat naar eigen zeggen het verschuldigde bedrag van zo’n 12 miljoen dollar vrijdag zou overgemaakt hebben maar bij Uralkali was het bedrag nog niet aangekomen. Zo lang dat niet gebeurd was Uralkali niet bereid om de inbeslagname ongedaan te maken en konden de vrachtwagens van het Haas F1 team dus niet uit Zandvoort vertrekken.

Deze middag kwam er echter goed nieuws want Uralkali had het bedrag dan toch ontvangen, wat gezien de vele sancties tegen Rusland en Russische bedrijven niet zo eenvoudig is, en daarop besloot Uralkali om de Nederlandse autoriteiten te informeren dat de inbeslagname opgeheven mocht worden. Naast het bedrag zou Uralkali trouwens ook nog een Haas F1-bolide krijgen.