Lewis Hamilton: “De magie in Monza voelt anders nu ik in 2025 voor Ferrari zal racen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Monza is voor veel rijders een ‘magische plaats’, in eerste instantie uiteraard voor de Ferrari-rijders, maar als toekomstig Ferrari-rijder heeft ook Lewis Hamilton nu al een ander gevoel.

Voorafgaand aan het begin van het F1-seizoen raakte bekend dat Lewis Hamilton eind dit seizoen Mercedes verlaat om naar Ferrari te gaan en daar waarschijnlijk zijn F1-carrière af te sluiten. Hamilton gaat uiteraard voor niets minder dan een achtste wereldtitel en hij hoopt dat hij de komende jaren de Tifosi erg vaak kan laten juichen.

In afwachting van zijn overstap naar Ferrari racet Lewis Hamilton momenteel nog met zijn Mercedes in Monza maar ook nu al heeft Hamilton een ander gevoel in Monza.

“Ik weet het niet, het voelt zeker en vast een beetje anders,” aldus Hamilton op donderdag. “Ik bedoel, het voelt speciaal wanneer je naar hier komt.”

“Er heerst hier altijd zo’n ongelooflijke passie in Italië, over het algemeen, niet alleen rond het racen is dat zo.”

“Het is altijd opwindend om de fans aan het einde van het weekend te zien, er is zoveel passie tijdens dit evenement, en de opwinding die ze iedere keer naar deze race brengen wordt nergens geëvenaard.”

Hamilton werd gevraagd wat voor ontvangst hij van de Italiaanse fans verwacht.

“Wanneer ik eerlijk ben, de voorbije jaren kreeg ik een warme ontvangst, ik had hier een goede tijd,” aldus Hamilton. “Het was een tijd waarin ik echt met Ferrari aan het strijden was, maar dan nog waren de mensen positief, er was geen negativiteit.”

“Het zal interessant zijn om te zien hoe het dit jaar verloopt. Maar ook in Imola kreeg ik eerder dit seizoen een erg warme ontvangst.”