Ferrari komt met ‘uitzonderlijke update’ voor haar thuisrace in Monza

Ferrari
Ferrari

Bij Ferrari willen ze tijdens hun thuisrace in Monza groots proberen uitpakken. Voor de ogen van het thuispubliek moet er uiteraard sterk gepresteerd worden en daarom wordt er zelfs met een ‘uitzonderlijke update’ gereden.

Op het circuit van Zandvoort worstelde Ferrari een gans weekend, tot het tijdens de race plots beter ging. Met het circuit van Monza dient zich echter een compleet ander circuit aan, de karakteristieken van Monza zijn helemaal niet te vergelijken met die van Zandvoort.

Op het hogesnelheidscircuit van Monza werden in het verleden vaak speciale updates geïntroduceerd waarmee enkel in Monza gereden werd. Vroeger werd er zelfs bijna een volledig aerodynamisch concept op de wagen geïntroduceerd waarmee enkel in Monza gereden werd. Dat gebeurde soms op wel meer circuits, maar het was het best zichtbaar op het circuit van Monza.

Sins de introductie van het budgetplafond moet er echter meer dan ooit op de centen gelet worden en daarom zien we veel minder voor- of achtervleugels die enkel en alleen voor één specifiek circuit geïntroduceerd worden. Toch zal Ferrari in Monza een ‘uitzonderlijke update’ introduceren die het team moet helpen om tijdens haar thuisrace te schitteren.

Ferrari heeft immers speciaal voor Monza een erg bijzondere achtervleugel ontworpen. Daarnaast zouden er ook nog heel wat andere nieuwe onderdelen op de wagen zitten. Ook de vloer en de beam wing zouden aangepast zijn.

Teambaas Frederic Vasseur en ook Charles Leclerc lieten na de race in Zandvoort al weten dat Ferrari in Monza speciale updates zou introduceren. Afwachten of de grote update voor de SF-24 beter is dan de update die Ferrari in Barcelona introduceerde. Vanaf dan presteerde Ferrari plots veel minder goed en ondervond het heel wat problemen, iets dat Ferrari uiteraard tijdens haar thuisrace in Monza absoluut wil vermijden …