Lewis Hamilton noemt mogelijke oorzaak voor “belachelijk heet” Mercedes-zitje: “Ik leek in een sauna te zitten met lange broek”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton heeft een mogelijke oorzaak genoemd voor de hete stoeltjes die hij en George Russell tijdens de oefensessies voor de GP van Italië hebben ervaren.

Tijdens beide oefensessies op vrijdag deed Lewis Hamilton zijn beklag over de hitte in zijn stoeltje en ook teamgenoot George Russell sloot zich daarbij aan toen hij tijdens de tweede oefensessie het stuur van Kimi Antonelli had overgenomen.

De zevenvoudig wereldkampioen liet het echter niet aan zijn hart komen want hij sloot de tweede oefensessie als snelste af, terwijl George Russell zich tevreden moest stellen met een zesde plaats. Hamilton noemde ook een mogelijke oorzaak voor het ongewoon probleem.

“Het was belachelijk warm in de auto en ik weet niet precies waarom,” zei Hamilton.”Ik denk dat er beneden bij de radiatoren waarschijnlijk wat hete lucht lekte.Het was erg warm, alsof je in de sauna zat zonder korte broek aan.”

Hamilton heeft een goed gevoel in de W15 en trekt vol goede moed richting zaterdag en hij hoopt dan ook dat er niet te veel meer aan de auto gesleuteld wordt.

“Het was een goede dag, het voelde over het algemeen goed aan, maar het nieuwe asfalt was duidelijk een uitdaging, maar de auto voelde vanaf het begin goed aan”, voegde hij eraan toe.

Maar tijdens de eerste oefensessie was er veel graining en worstelden we met de banden, maar toen hebben we in de pauze een paar goede veranderingen doorgevoerd en voelde de wagen in de tweede sessie nog beter aan.”

“Er is nog wat werk te doen op een paar punten, en op de lange runs, zodat we de volledige race kunnen rijden, denk ik dat dat de uitdaging is.”

“Het werk dat we in de fabriek in de simulator doen, wordt heel belangrijk en we moeten oppassen dat we de wagen niet op zijn kop zetten, zoals we in het verleden hebben gedaan.”