Max Verstappen na teleurstellende kwalificatie: “Het liep voor geen meter”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Italië reed Max Verstappen een teleurstellende zevende tijd. Opvallend was dat Verstappen tijdens Q3 zo’n vier tienden trager was dan tijdens Q2 en dat zorgde dus ook voor een gridpositie op de vierde startrij.

‘Om de een of andere reden liep het voor geen meter in Q3. Ondanks dat ik twee nieuwe sets banden had, kreeg ik opeens heel veel onderstuur, waardoor de auto niet meer draaide. De balans was er opeens totaal niet meer,” zei Verstappen na afloop van de kwalificatie volgens zijn officiële website. “In Q2 ging het nog wel redelijk, ondanks dat het niet goed genoeg was om voor de pole te gaan. Maar toen voelde het wel iets beter aan. In Q3 had ik opeens heel veel onderstuur en dan werkt niks meer. Het is al een tijd zo dat ik overstuur of onderstuur heb, of beide een beetje, dat is heel lastig.”

“Mijn lange runs waren ook niet echt geweldig of veelbelovend, dus we zien het wel. Het probleem is dat onze auto geen goede balans heeft en dan slijten je banden harder en is alles lastiger tijdens een race. We gaan ons best doen. We moeten dit proberen om te draaien en weer competitiever worden.”