George Russell: “Ik ga pizza eten om de race te kunnen winnen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Op het circuit van Monza kwalificeerde George Russell zich als derde, dit nadat hij slechts iets meer dan een tiende trager was dan polesitter Lando Norris. Russell gelooft in zijn kansen op de overwinning en houdt er naar eigen zeggen een speciale tactiek op na om zijn kansen op de overwinning te vergroten.

“Ik denk dat het een erg close gevecht zal worden. Iedereen bevindt zich hier zo enorm dicht bij elkaar. Dit is opwindend voor de F1,” zei Russell na afloop. “We hebben allemaal op deze competitie zitten wachten en je weet dat wanneer je je job goed doet, dat je dan kans maakt op de overwinning. Ik kijk enorm hard uit naar de race van morgen.”

Na afloop van de GP van België werd George Russell gediskwalificeerd omdat hij te weinig woog en in Italië wil Russell dat met een speciaal ‘dieet’ zien te vermijden.

“Ik ga vanavond wat pizza eten om mij wat extra energie te geven en wat extra gewicht zodat we op zondag niet te licht zijn en hopelijk behalen we een goed resultaat,” grapte Russell die naar eigen zeggen niet had verwacht dat hij na twee moeilijke eerste delen van de kwalificatie toch zo’n goed resultaat kon neerzetten.

“Het was geweldig. Ik kwalificeerde me als derde, wat beter is dan verwacht, het was een moeizame sessie, zeker Q1 en Q2.”

“Gelukkig hebben we het opgespaard tot het einde. We waren niet al te ver verwijderd van McLaren. Ze zijn momenteel zo snel en we werken ongelooflijk hard om hen bij te benen. Maar ik ben zeer blij met de derde plaats op de grid.”