Charles Leclerc: “We moeten vooruit kijken, Red Bull vormt geen bedreiging voor Ferrari”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-rijder Charles Leclerc moet men bij Ferrari niet bevreesd zijn voor de Red Bulls die achter hen staan op de startgrid maar moet er vooruit gekeken richting het podium en eventueel een overwinning.

“Ik denk dat Red Bull sterk zal zijn maar ik verwacht niet dat ze tijdens de race veel sterker dan ons zullen zijn,” vertelde Leclerc, die zich als vierde wist te kwalificeren, na afloop tegenover de media.”We moeten dan ook niet achteruit kijken maar proberen vooruit te kijken, ervoor gaan en hopelijk winnen we de race.”

“We zullen proberen om een goede start te hebben en vervolgens DRS gebruiken om bij de McLarens te blijven, waarvan we verwachten dat ze zeer, zeer sterk zullen zijn.”

“Ik zal proberen om tijdens de race een goede bandenmanagement te doen maar we hebben allemaal wat een gelijkaardige snelheid.”

Ferrari bracht naar Monza een pakket aan updates mee, die lijken de performance van de SF-24 inderdaad te verbeteren maar volgens Leclerc is het nog steeds niet helemaal goed. Leclerc verloor immers vooral tijd in de eerste sector waar twee chicanes liggen.

“Het is zeer frustrerend want we zijn zo close, maar opnieuw, het is niet voldoende. We hadden hetzelfde probleem tijdens de eerste en tweede oefensessie, ik kan de wagen in de chicanes niet goed genoeg insturen,” aldus Leclerc.

“Om de één of andere reden was dat probleem er tijdens de derde oefensessie niet meer maar vervolgens keerde het terug tijdens de kwalificatie. Dat is frustrerend want we verliezen anderhalf tiende in de vier bochten aan het begin van het rondje en om dat vervolgens in te halen is erg moeilijk.”

“Maar het is wat het is, we moeten ons focussen op de race en ik verwacht niet dat het op zondag zo’n groot probleem zal zijn en hopelijk zal dat helpen.”

“Er zijn heel wat wagens die zeer snel zijn en waarvan ik had verwacht dat ze zich tijdens de kwalificatie voor ons zouden bevinden. Er waren echter niet al te veel verschillen, op Lewis na die tijdens de tweede oefensessie over een echt goede snelheid beschikte maar hij deed iets waardoor hij wat te traag was.”