BREAKING NEWS: Kevin Magnussen krijgt raceban voor GP van Azerbeidzjan

Haas F1 team
Haas F1 team

Kevin Magnussen lijkt op weg naar een raceban voor de GP van Azerbeidzjan nadat de Deen van de stewards nieuwe strafpunten en daarmee in een periode van twaalf maanden twaalf strafpunten verzamelde.

Tijdens de GP van Italië kwam het tot een aanrijding met Pierre Gasly waarna Kevin Magnussen een tijdstraf van tien seconden kreeg. Magnussen kreeg echter ook strafpunten waardoor de Deen in totaal aan twaalf strafpunten kwam en een raceban zal krijgen voor de volgende race in Azerbeidzjan.

Het Haas F1 team kan echter nog in beroep gaan tegen de bestraffing voor Kevin Magnussen, al lijkt de kans klein dat de strafpunten ingetrokken worden. Mocht de strafpunten van Kevin Magnussen behouden blijven dan zal de Deen de eerste rijder in de geschiedenis van de F1 zijn die omwille van het verzamelen van twaalf strafpunten een raceban krijgt.

Indien Kevin Magnussen niet kan deelnemen aan de GP van Azerbeidzjan dan lijkt Oliver Bearman, die volgend jaar voor het Haas F1 team zal racen, de belangrijkste kandidaat om Magnussen te vervangen.