Max Verstappen: “Het was weer een dramatische race, niets ging goed!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na zijn thuisrace in Nederland is ook de GP van Italië voor Max Verstappen een race geworden die hij zo snel mogelijk wil vergeten. Verstappen startte van op de zevende plaats en finishte als zesde. Nooit tijdens de race leken Verstappen en Red Bull echt competitief en dat baart zorgen.

“Het was weer een dramatische race. Niks liep. De auto ging voor geen meter. De strategie vond ik ook helemaal niks. De pitstop was natuurlijk ook slecht en een groot deel van de race moesten we met minder vermogen rijden, omdat we een probleem hadden. Dus eigenlijk ging helemaal niks goed,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op de race.

Ook op strategisch vlak verliep het niet goed bij Verstappen maar volgens de drievoudig wereldkampioen maakte het allemaal toch niet uit.

“Waar wij reden maakte het toch niks uit. Zeker als je vier seconden met een pitstop verliest. Als we een één-stopper hadden gedaan was het resultaat hetzelfde geweest, maar hadden we er dichter op gezeten. Je moet natuurlijk je beste race proberen te rijden en dat was vandaag met de twee-stopper die we deden niet het geval.”” Max vervolgt: “

“We moeten harder werken en de auto veranderen. Ik denk dat we weten waar het probleem zit, maar het is tijd om het tij te keren en de auto te veranderen naar hoe we het gewend zijn van afgelopen jaar.”