Charles Leclerc: “Dit is een ongelooflijk gevoel, ik heb de twee belangrijkste races gewonnen!”

Ferrari
Ferrari

Dolle vreugde bij Charles Leclerc en Ferrari na afloop van de GP van Italië. Van op de vierde plaats op de grid slaagde Leclerc er dankzij een ijzersterke race met slechts één pitstop erin om op het circuit van Monza te winnen, dit tot dolle vreugde ook van de Tifosi.

“Het is een ongelooflijk gevoel,” zei Leclerc nadat hij de GP van Italië had gewonnen. “Ik dacht dat het alleen de eerste keer hier zo zou voelen en dat een tweede keer, mocht er ooit een tweede keer komen, niet zo speciaal zou voelen. Maar mijn God, die emoties tijdens de laatste ronden, het voelde exact hetzelfde als in 2019, ik keek naar de tribunes in plaats van het circuit, wat tricky was. Ongelooflijk”.

“Monaco en Monza zijn de twee races die ik ieder jaar wil winnen. Uiteraard wil ik zoveel mogelijk races winnen en zo snel mogelijk wereldkampioen worden, maar dit zijn de twee meest belangrijke races van het seizoen en ik ben er dit jaar in geslaagd om ze allebei te winnen. Dit is zo speciaal.”

Ferrari introduceerde op het circuit van Monza een pakket met updates op haar wagen. Leclerc werd gevraagd of deze overwinning een indicatie was dat Ferrari tijdens de rest van het seizoen nog overwinningen zou kunnen behalen.

“Ik weet het niet, want ik denk dat ons pakket specifiek op een circuit zoals Monza goed werkt. Maar gaat het hetzelfde zijn tijdens de rest van het seizoen? Ik betwijfel het,” aldus Leclerc.

“Ik denk dat McLaren nog steeds favoriet is, maar we hebben een stap vooruit gezet, dat zeker en vast. En Baku is voor mij altijd een goed circuit geweest. Ik hou van het circuit en ik was er in het verleden competitief. Dus wie weet, misschien kan ik opnieuw iets speciaal verwezenlijken.”