Max Verstappen gelooft niet meer in beide titels: “De wagen is een onbestuurbaar monster geworden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een erg teleurstellende kwalificatie volgde er op het circuit van Monza gisteren ook een teleurstellende race. Max Verstappen hoopt dat ze bij Red Bull de situatie snel kunnen rechttrekken maar is op dat vlak erg pessimistisch.

“We hadden misschien wel de beste auto aller tijden en daar hebben we een monster van gemaakt,” vertelde Verstappen na afloop volgens ‘Nu.nl’ “Momenteel zijn beide kampioenschappen niet realistisch. De auto is gewoon onbestuurbaar, in de kwalificatie én in de race.”

De schade voor Max Verstappen bleef door de overwinning van Charles Leclerc enigszins beperkt. Lando Norris finishte de race ondanks het veroveren van de pole slechts als derde.

“Natuurlijk beperkt het de schade dat Charles vandaag wint en niet Lando. Maar zo wil ik er eigenlijk niet naar kijken. We moeten van onze eigen kracht uitgaan. Vandaag was het gewoon heel slecht,” aldus Verstappen.

“Het grootste deel van de race had ik ook geen vol vermogen door een klein probleem. Maar qua strategie hadden we het ook wel beter kunnen aanpakken. Dat had qua positie niet uitgemaakt, maar het had gewoon beter gekund.”

Max Verstappen gaf naar eigen zeggen veel feedback aan het team en het is nu aan Red Bull om de wagen te verbeteren. Verstappen is echter ook pessimistisch voor de volgende race in Azerbeidzjan: “We zijn nu overal slecht, het maakt niet uit naar welke baan we gaan.”