Red Bull komt met ‘actieplan’ nadat Max Verstappen probleem ontdekt: “Hij weet waar de zwakte van de wagen zit”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Afgelopen weekend liep alles mis bij Red Bull Racing: de performance van de wagen, de strategie, de pitstops. Na afloop van de race volgde er een stevige debriefing en daarin zou Max Verstappen het probleem met de RB20 aangegeven hebben.

Lando Norris verkleinde in Monza zijn achterstand op Max Verstappen in de wk-tussenstand tot 62 punten. Bij de constructeurs naderde McLaren tot op slechts acht punten van Red Bull Racing. Figuurlijk gaan bij Red Bull dan ook de alarmbellen af want het is al verschillende races dat Red Bull op achtervolgen is aangewezen.

Het probleem lijkt de balans van de wagen te zijn en in Monza moest Max Verstappen zelfs aangeven wat het probleem juist was. Er zou een lange vergadering hebben plaatsgevonden tussen Max Verstappen en zijn engineers. Daarbij zou nu aan het licht zijn gekomen wat het probleem juist is en bij Red Bull hopen ze nu dat ze de problemen kunnen verhelpen.

“Max heeft zaterdag herkend waar de zwakte van de auto zit,” aldus Marko tegenover het Nederlandse ‘De Telegraaf’. “Samen met de engineers is er een beslissing genomen hoe we de auto kunnen verbeteren en weer competitief kunnen maken. We moeten er alleen achter zien te komen welk onderdeel de auto slechter heeft gemaakt. Als we dat zouden weten, zaten we niet in deze situatie.”

Volgens Helmut Marko gaat Red Bull in Azerbeidzjan opnieuw enkele dingen uitproberen in de hoop dat ze een belangrijke stap vooruit kunnen zetten. Marko denkt echter dat Red Bull pas vanaf de GP van de USA in Austin opnieuw echt competitief zal zijn, in Azerbeidzjan en Singapore zal het “schade beperken” zijn.