Carlos Sainz: “Ik denk dat we voor de F1-titel kunnen meestrijden”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferarri-rijder Carlos Sainz mengt Ferrari zich op basis van haar performance in Monza nadrukkelijk in de strijd om de wereldtitel bij de constructeurs.

In het kampioenschap bij de constructeurs naderde vooral McLaren de voorbije races op Red Bull maar ook Ferrari deed vooral in Monza een goede zaak door aanzienlijk wat punten goed te maken op Red Bull. McLaren wordt momenteel beschouwd als de grote favoriet voor de wereldtitel bij de constructeurs maar volgens Carlos Sainz mogen we ook Ferrari niet afschrijven.

“Op basis van wat we tijdens de GP van Italië gezien hebben, we waren echt aan het strijden met de McLarens, en de tow maakte een beetje het verschil,” vertelde Sainz nadat teamgenoot Charles Leclerc de GP van Italië had gewonnen en Ferrari tijdens haar eerste race met de nieuwe vloer al meteen wist te winnen.

“Het is belangrijk voor het constructeurskampioenschap want wij behaalden in Monza het meeste aantal punten.”

“Het betekent dat we een grote kans hebben, niet alleen om tijdens de rest van het jaar nog meer races te winnen maar ook om voor het constructeurskampioenschap te strijden.”

“Ik denk dat als we erin slagen om op andere circuits snel te zijn, dat het dan close met McLaren en Red Bull zal worden.”

Toch is ook Sainz op zijn hoede om zich aan voorspellingen te wagen. Volgens Sainz blijft het afwachten hoe de SF-24 met de nieuwe vloer en updates op de andere circuits zal presteren.

“Ik verloor rond de vijftiende ronde de tow, toen ik ging pitten, en ik voelde hoe traag het was zonder de tow,” aldus Sainz. “Vervolgens vormden we een treintje met drie wagens en ik was in de ‘middle of nowhere”, maar ik denk echt dat we op eigen kracht aan het strijden waren met de McLarens, wat geweldig was om te zien.”

“Tegelijkertijd is het echter Monza en Monza is een zeer specifiek circuit. We zullen moeten afwachten hoe deze upgrade op meer normale circuits presteert en of deze upgrade bij ons voor een ommekeer heeft gezorgd en of we vanaf nu regelmatig voor overwinningen zullen strijden.”