Jacques Villeneuve: “Ik denk niet dat Adrian Newey Fernando Alonso opnieuw kampioen zal maken”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Op 1 maart 2025 gaat Adrian Newey aan de slag bij Aston Martin maar Jacques Villeneuve heeft zijn twijfels of de overstap van Adrian Newey ervoor zal zorgen dat Fernando Alonso een derde wereldtitel zal veroveren.

Iedereen is het erover eens dat door de komst van Adrian Newey naar Aston Martin, waar hij vanaf maar volgend jaar volop zal kunnen werken aan de F1-bolide voor 2026, dat Aston Martin en Fernando Alonso in 2026 een belangrijke stap vooruit kunnen zetten. Jacques Villeneuve is er ook van overtuigd dat Alonso ondanks zijn meer dan 43-jarige leeftijd ook volgend jaar nog competitief zal zijn.

“Ja, want het zal hem energie geven, hij zal een boost krijgen,” aldus Villeneuve wanneer hij de vraag krijgt of Alonso ondanks zijn leeftijd nog steeds competitief zal zijn. “Er is geen enkele reden waarom hij trager zou zijn dan dat hij nu is. Maar het vergt tijd.”

“2026 is ook wat te vroeg om een extreem competitieve wagen te hebben. Het is een project op lange termijn en ik ben niet zeker of Alonso ervan zal profiteren, wat waarschijnlijk frustrerend voor Fernando zal zijn.”

“Tegen dan zit hij misschien al in het WEC.”