Christian Horner heeft kritiek op de ‘voorbarige’ voorstelling van Adrian Newey bij Aston Martin: “Zoiets is ongepast”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Red Bull-teambaas Christian Horner haalt uit naar Aston Martin omwille van wat hij een ‘voorbarige’ voorstelling met veel bombarie vindt van Adrian Newey bij het team.

In mei werd al bekendgemaakt dat Adrian Newey, na negentien seizoenen, in het voorjaar van 2025 Red Bull Racing zou verlaten. Er werd dan ook hevig gespeculeerd over waar de toekomst van de sterontwerper zou liggen, en vorige week werd dan bekend gemaakt dat hij vanaf 1 maart 2025 aan de slag zou gaan bij Aston Martin.

Het komend half jaar ligt Adrian Newey echter nog altijd onder contract bij Red Bull en Christian Horner reageerde dan ook met een dubbel gevoel.

“Het was duidelijk een grote aankondiging van Aston. Adrian heeft altijd de neiging gehad om zijn eigen ding te doen. Het was een groot moment voor dat team en ze hebben ervoor gekozen om het te vieren, misschien iets te vroeg voordat hij zijn contract bij Red Bull Racing heeft beëindigd,” aldus Horner.

Tijdens zijn periode bij Red Bull heeft hij bijgedragen aan zeven wereldtitels bij de rijders en zes stuks bij de constructeurs. Ondanks zijn beperkte rol bij het team in 2024 bestaat de mogelijkheid nog altijd dat dit lijstje nog wordt aangedikt.

Nu valt het af te wachten hoe snel zijn invloed merkbaar zal zijn bij Aston Martin, met in het achterhoofd de investeringen die Lawrence Stroll al gedaan heeft in het team met maar een doel voor ogen, namelijk titels winnen.