Charles Leclerc na vierde polepositie op rij in Baku: “Hopelijk kunnen we nu wel winnen”

Ferrari
Ferrari

Na een moeilijk begin van het raceweekend, met onder andere een crash tijdens de eerste oefensessie, slaagde Charles Leclerc erin om de polepositie voor de GP van Azerbeidzjan te veroveren. Voor Leclerc is het zijn vierde polepositie op rij in Baku en hij hoopt nu om eindelijk de GP van Azerbeidzjan te winnen.

“De polepositie was redelijk onverwacht in 2021 en 2023 dus we beschikten niet over de snelheid om de race te winnen,” zei Leclerc na afloop tijdens de interviews in het parc fermé. “In 2022 hadden we een goede wagen maar toen gaf de motor de geest.”

“Hopelijk is de snelheid er morgen wel en weerhoudt er ons niet van de race te winnen.”

Leclerc verwacht niet dat hij de race op zondag erg vlot zal kunnen winnen, het zal geen ‘walk in the park’ zijn. Leclerc kende ook al een moeilijk begin van het raceweekend met een crash tijdens de eerste oefensessie en een probleem met een onderdeel tijdens de tweede oefensessie. Toch was de snelheid er volgens Leclerc en dat was ook duidelijk te zien tijdens de kwalificatie.

“De snelheid was er altijd en tijdens de kwalificatie, vooral in Q3 was het een kwestie van zo ver mogelijk wegblijven van de muren. Tijdens mijn laatste rondje ging ik er iets meer voor en de rondetijd was zeer mooi.”

“Het was een goed rondje, ik nam gewoon iets meer risico vergeleken met mijn eerste poging in Q3. Het was belangrijk om gewoon al na de eerste poging een goed rondje te hebben, en vervolgens kan je dan tijdens je tweede rondje wat meer risico nemen.”

“Gelukkig slaagde ik erin om beide rondjes af te werken en het waren goede rondjes. We zullen zien of het goed genoeg is om morgen de race te winnen of niet. Ondertussen zullen we proberen om de best mogelijke voorbereiding te doen.”