Franco Colapinto na eerste puntenfinish: “Hopelijk bewijst dit dat ik een racezitje in de F1 verdien”

Williams F1 team
Williams F1 team

Tijdens zijn tweede race voor het Williams F1 team slaagde Franco Colapinto erin om in de punten te finishen. Colapinto hoopt dat zijn achtste plaats bewijst dat hij een racezitje in de Formule 1 verdient.

In de aanloop naar de GP van Italië kreeg Colapinto plots te horen dat hij Logan Sargeant mocht vervangen die omwille van ondermaatse prestaties aan de kant werd geschoven. Colapinto reed in Italië een sterke race maar in Baku begon het raceweekend wat ‘rommelig’.

Ondanks twee crashes was het vertrouwen van Colapinto echter niet aangetast en de nog steeds maar 21-jarige Argentijn mocht van op P8 aan de race beginnen. Colapinto viel net buiten de top tien terug maar met nog drie ronden te gaan haalde hij Nico Hulkenberg in zodat hij het laatste wk-punt leek te gaan scoren. Door de crash van Sainz en Perez veranderde dat echter nog in een knappe achtste plaats.

Na afloop van de race werd Colapinto gevraagd of zijn achtste plaats een blijk was van een terechte beslissing van teambaas James Vowles om hem aan te duiden als vervanger van Logan Sargeant.

“Ze hebben zoveel vertrouwen in mij getoond door mij in het zitje te plaatsen,” aldus Colapinto. “Het was een risicovolle gok, een gok die veel mensen niet begrepen.”

“Maar ik hoop dat ik getoond heb waartoe ik in staat ben en dat ik een racezitje in de Formule 1 verdien. De kans die ik van James heb gekregen helpt me om dat te tonen.”

“Ik probeer zoveel mogelijk werk te verrichten en snel te leren. Ik heb nog niet veel in een F1-bolide gereden, nog maar twee raceweekends, een oefensessie op vrijdag en enkele rondjes in Abu Dhabi vorig jaar.”

“Maar het is erg mooi om ondanks het beperkt aantal kilometers dat ik al in een F1-bolide heb gereden dat ik nu in de punten ben gefinisht. We moeten zo blijven doorgaan, maar dit is een goede start.”