Max Verstappen haalt uit naar wedstrijdleiding: “Geen safety car? Ongelooflijk na zo’n crash!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Drievoudig F1-kampioen Max Verstappen is niet te spreken over het feit dat de wedstrijdleiding na de crash tussen Carlos Sainz en Sergio Perez niet onmiddellijk de safety car op de baan stuurde.

Tijdens de voorlaatste ronde van de GP van Azerbeidzjan kwam het tot een zware crash. Carlos Sainz en Sergio Perez reden tegen elkaar en crashten zwaar tegen de muur waarna er heel wat brokstukken op de baan lagen. De wedstrijdleiding besloot om een zogenaamde ‘virtuele safety car-procedure’ uit te vaardigen.

Max Verstappen begrijpt niet dat de wedstrijdleiding niet onmiddellijk een gewone safety car op de baan heeft gestuurd, de situatie op de baan was volgens Verstappen immers te gevaarlijk.

“Je moet meteen de safety car de baan op sturen. Ik begrijp het niet. Ik bedoel, twee wagens gaan volgas de muur in. Ik begrijp niet waarom het zo lang heeft geduurd. Dubbel geel, waarom?” reageerde Verstappen na afloop van de race.

“Stuur gewoon de safety car de baan op. Er gaat niets gebeuren. Er lagen over de volledige breedte brokstukken op de baan, veel schade. Waarom een virtuele safety car? Stuur gewoon de safety car de baan op.”