Sergio Perez: “Ik weet waarom Max Verstappen problemen ondervond in Baku”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor het eerst dit seizoen kwalificeerde Sergio Perez zich voor Max Verstappen en de Mexicaan leek voor het eerst sinds lang nog eens op weg naar een podiumplaats. Een sterk weekend van Perez die naar eigen zeggen ook weet waarom teamgenoot Max Verstappen in Baku een moeilijk raceweekend beleefde.

Sergio Perez houdt van stratencircuits en presteert er meestal erg sterk op, iets dat we ook in Baku zagen. Met vijf van zijn zes overwinningen op een stratencircuits werd verwacht dat Perez in Baku sterk voor de dag zou komen. De Mexicaan presteerde heel het raceweekend in Azerbeidzjan inderdaad erg goed en hij leek op weg naar een podium, tot die crash met Carlos Sainz.

Ook de volgende race, komend weekend in Singapore, vindt plaats op een stratencircuit. Opnieuw zal van Sergio Perez veel verwacht worden.

“Ja, op het vlak van snelheid verwacht ik dat, het is een sterk circuit van mij,” blikt Perez vooruit op het raceweekend in Singapore. “Ik verwacht ook in Singapore sterk te presteren. Het kan dat wat meer tricky zijn dan hier in Baku maar het zou een goed weekend moeten zijn.”

Na zijn sterke performance spreekt Sergio Perez van een bemoedigend raceweekend in Baku, een raceweekend dat vertrouwen gaf. Perez weet naar eigen zeggen ook waarom Max Verstappen in de straten van Baku veel meer problemen had dan hijzelf.

“Het is zeker en vast bemoedigend, mijn performance in Baku, maar ik besef dat er nog heel wat werk te verrichten is,” aldus Perez. “Want wanneer je ziet hoe Max dit weekend worstelde, ik denk dat hij gewoon wat te ver verwijderd was van een goede afstelling, het maakt een enorm verschil voor je weekend.”

“Het blijft aantonen hoe gevoelig de wagen is, dat we werk te verrichten hebben. Ik denk dat we een goede stap vooruit gezet hebben maar we hebben zo nog twee stappen nodig.”