Red Bull neemt opvallende beslissing: “Geen speciale livery omwille van ‘gewichtsprobleem’ met RB20”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Normaal was het de bedoeling dat Red Bull komend weekend in Singapore met een speciale livery zou rijden maar het heeft nu toch afgezien van dat plan en dat omwille van een opvallende reden.

Eerder dit jaar lanceerde Red Bull een wedstrijd waarbij het haar fans opriep om ontwerpen in te sturen voor een speciale livery te ontwerpen waarmee er dan later tijdens het seizoen geracet zou worden. Het was de bedoeling dat er, nadat er in Silverstone met een speciale livery werd geracet, ook in Singapore en Austin met een speciale livery zou geracet worden.

Bij Red Bull zien ze nu echter af van die plannen en daarvoor hebben ze een bijzondere reden: door de speciale livery, waarbij er speciale verf zou gebruikt worden, zou de RB20 te veel in gewicht toenemen, wat uiteraard de performance van de Red Bull F1-bolide negatief zou beïnvloeden.

“Toen we tot de testfase kwamen met enkele ‘Rebl Custms’ ontwerpen en hoe ze er in het echt op de RB20 zouden kunnen uitzien, kwamen we helaas tot de conclusie dat de verf die gebruikt wordt voor het maken van deze liveries onverwacht en onnodig extra gewicht aan de RB20 toevoegt,” zo luidt het in een statement van Red Bull Racing.

“Ieder bijkomend gewicht compromitteert de performance en het team blijft de prioriteit leggen op het zo competitief mogelijk maken van de wagen en dat voor de rest van het seizoen 2024. Als resultaat daarvan en met pijn in het hart laten we weten dat we de beslissing hebben genomen om in Singapore en de Verenigde Staten niet met een speciale livery op de RB20 zullen rijden.”

Het mag duidelijk zijn, de crisis bij Red Bull is compleet, nu het ook sinds de GP van Azerbeidzjan niet meer aan de leiding van het constructeurskampioenschap staat. Alle middelen zijn nu goed om te proberen het tij te keren …