GP van Singapore: derde oefensessie: Lando Norris snelste, varaan op het circuit zorgt voor rode vlag

F1 - X
F1 - X

Tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Singapore heeft Lando Norris in zijn McLaren F1-bolide de snelste tijd gereden. Max Verstappen reed de vierde tijd. De sessie werd op een bepaald moment stilgelegd door een varaan die op het circuit liep.

De derde oefensessie voor de GP van Singapore gaf de rijders een allerlaatste kans om zich voor te bereiden op de kwalificatie en de race. Toch kregen we niet meteen veel rijders op de baan.

Wie er tijdens de beginminuten van de oefensessie wel plots op de baan was: een varaan. Niet voor de eerste keer in Singapore want ook de voorbije jaren werden sessie vaak verstoord door varanen die plots op het circuit liepen.

Logischerwijze kregen we door de varaan die op het circuit liep een rode vlag. Het dier werd gevangen en uiteindelijk kon de sessie redelijk snel opnieuw verder gezet worden.

Na een moeizame vrijdag, waarin hij slechts de vijftiende tijd reed, was Max Verstappen vandaag op zoek naar een beter gevoel in de wagen en meer snelheid. Dat leek ook te lukken want Verstappen reed iets voor halverwege de oefensessie de snelste tijd.

Met nog iets meer dan tien minuten op de klok reed Lando Norris in de McLaren echter de snelste tijd. Nadat het vorige week in Azerbeidzjan wist winnen was McLaren ook dit weekend opnieuw erg competitief.

Uiteindelijk was het Lando Norris die tijdens de laatste oefensessie de snelste tijd reed, George Russell volgde op een halve seconde op de tweede plaats, Max Verstappen reed de vierde tijd. De rondetijden inschatten is echter moeilijk want verschillende rijders konden hun snelle ronde niet afwerken.