Max Verstappen: “Daniel Ricciardo is een geweldige vent, ik denk niet hij zichzelf iets te verwijten heeft”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De toekomst van Daniel Ricciardo is onzeker, Max Verstappen steunt zijn voormalige teamgenoot en zegt dat hij zichzelf niets te verwijten heeft. 

Het zijn bange dagen voor Daniel Ricciardo, de geruchten dat hij misschien zelfs dit seizoen nog plaats moet ruimen voor Red Bull reserverijder Liam Lawson worden almaar sterker. Dr. Helmut Marko laat weten dat de naam van de teamgenoot van Yuki Tsunoda in 2025 tijdens de break in oktober zal worden bekendgemaakt.

Kenners zijn het er echter over eens dat de dagen van Ricciardo in de Formule 1 geteld zijn. Max Verstappen antwoordde met woorden van de steun toen hij een vraag over de toekomst van Ricciardo kreeg maar het leek ook alsof hij afscheid nam van de Australiër.

“Daniel is een geweldige kerel. Ik denk dat hij zichzelf heeft bewezen als een geweldige Formule 1-rijder. Hij is een vriend van me en in zo’n positie zitten is nooit leuk.”

“Maar aan de andere kant denk ik niet dat hij zichzelf iets te verwijten heeft”, aldus de Nederlander.

Ook Verstappen moet toegeven dat de carrière van Ricciardo misschien niet helemaal verlopen is zoals verwacht, maar hij benadrukt dat hij veel heeft om trots op te zijn. 

“Soms lopen dingen misschien niet zoals je wilt in bepaalde fases van je carrière, maar je hebt nog steeds veel meer bereikt dan iemand ooit in zijn leven zou kunnen dromen.”

“Dus zelfs als dit, laten we zeggen, de laatste race is of wat dan ook, kun je nog steeds terugkijken op iets geweldigs dat niet veel mensen kunnen bereiken en iets anders gaan doen.”

Hij moedigt Ricciardo aan om misschien andere raceklassen te proberen of zijn carrière een heel andere wending te geven. 

“Ik bedoel, waarom niet? Er zijn nog veel meer raceseries of niet. Misschien gewoon lekker chillen op de boerderij. Veel plezier hebben.”

“Hij is een geweldige kerel. Dus voor mij maakt het niet uit of je het verdient om hier te zijn. Veel mensen verdienen het om hier te zijn. Sommigen verdienen het niet om hier te zijn. Dat is het leven in alle sporten. Het is hoe het gaat.”

De wereldkampioen bevestigt dat de druk op een F1-rijder enorm is, vooral in het middenveld, waar het moeilijk is om constante prestaties neer te zetten.

“Het is, nogmaals, heel moeilijk om commentaar te geven op deze dingen omdat je niet ook binnen het team kunt kijken, toch?”, antwoordde hij toen hem werd gevraagd naar de vorm van Ricciardo in 2024.

“Ik bedoel, oké, van buitenaf verwachten mensen misschien altijd meer of wensen ze meer. Het is gewoon heel moeilijk in het middenveld, zou ik zeggen, om ook een geweldige reeks neer te zetten.”

“Ja, ik weet het niet, het is gewoon, ik denk dat iedereen hoopt op meer. Ik denk ook hijzelf, toch?”

“Je wilt natuurlijk altijd beter worden. Elk jaar wil je een betere rijder worden en soms lukt dat wat beter dan andere jaren.”