Daniel Ricciardo na ontgoochelende kwalificatie op P16: “Misschien kan een herhaling van ‘crashgate’ me tijdens de race helpen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Van op de zestiende plaats op de startgrid moet Daniel Ricciardo straks aan de GP van Singapore beginnen, volgens sommige geruchten mogelijk zijn laatste F1-race. Op een circuit waarop het ondanks vier DRS-zones bijzonder moeilijk is om in te halen ziet het er niet goed uit en dat beseft de Australiër ook zelf.

Het laatste wat Daniel Ricciardo gisteren kon gebruiken was een uitschakeling in Q1. Ricciardo kwalificeerde zich slechts op de zestiende plaats op de grid terwijl teamgenoot Yuki Tsunoda van op de achtste plaats aan de race mag beginnen. Ricciardo beseft dat het een zware race zal worden.

“Hopelijk komt er een goed getimede safety car op de baan. Laat ons Nelson Piquet Jr terugbrengen en dat laten gebeuren,” grapte Daniel Ricicardo toen hem gevraagd werd wat hij tijdens de race kan doen om een goed resultaat te behalen.

De geruchten over een eventuele vervangen van Daniel Ricciardo na de GP van Singapore doken de voorbije dagen opnieuw de kop op. Voorafgaand aan de zomerpauze waren er ook geruchten dat Ricciardo eventueel door Liam Lawson zou vervangen worden. Ricciardo zei toen dat de GP van Hongarije de belangrijkste race uit zijn carrière was en hij werd gevraagd of hij nu hetzelfde gevoel had over de GP van Singapore.

“Ik denk dat er toen nog stees optimisme was in Hongarije, en na Q3 voel je je wat beter,” antwoordde Ricciardo. “Ik weet het niet, ik kijk nog steeds uit naar de race. Ik probeer optimistisch te zijn maar vandaag was een zeer pessimistische dag.”