Mercedes: “Hamilton en Russell geven door uitputting geen interviews”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De GP van Singapore was een uitputtingsslag, dat bleek al toen racewinnaar Lando Norris tijdens de interviews na afloop van de race zei dat hij “duizelig was. Volgens Mercedes lijden Lewis Hamilton en George Russell blijkbaar ook aan symptomen van uitputting.

Vorig jaar was de GP van Qatar een fysieke uitputtingsslag voor de rijders maar dit jaar moet de GP van Singapore blijkbaar niet veel onder doen voor de race in Qatar. Verschillende rijders hadden fysieke en medische klachten. Daarbij ook Lewis Hamilton en George Russell.

Mercedes liet in een statement immers weten dat Hamilton en Russell geen interviews zullen geven omdat ze nog moeten bekomen van de fysieke inspanningen tijdens de race. Het is eerder uitzonderlijk dat rijders daardoor geen interviews kunnen geven.

Mogelijk ligt een ‘hitteprobleem’ met de Mercedes W15 mee aan de basis van de fysieke ongemakken bij de rijders. Eerder dit seizoen deden ze al eens hun beklag dat het in de Mercedes W15 bijzonder warm werd. Mercedes nam naar eigen zeggen maatregelen om een herhaling van het probleem te voorkomen maar in Singapore is het traditioneel extra warm en is er ook een erg hoge luchtvochtigheid.

Dat kan mogelijk het hitteprobleem met de Mercedes W15 opnieuw verergerd hebben. George Russell deed tijdens de race over de boordradio zijn beklag, volgens hem leek de wagen wel een sauna.