Frustratie en ontgoocheling bij Sergio Perez na tiende plaats: “Strategie van Red Bull kon beter”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks een zeer goede start van de race finishte Sergio Perez slechts als tiende en dus net in de punten. Perez was na afloop van de race enorm ontgoocheld en was niet te spreken over de door Red Bull gehanteerde strategie.

Na een teleurstellende kwalificatie had Sergio Perez laten verstaan dat hij van op P13 op de startgrid nood had aan een ‘magische oplossing’ op het vlak van de strategie. Die magische oplossing kwam er duidelijk niet want Perez blikt gefrustreerd terug op zijn race, vooral omdat hij zo’n goede start kende en vervolgens niet meer vooruit leek te geraken.

Perez begon immers van op P13, won tijdens de start en openingsronde drie plaatsen, en kwam dan vast te zitten achter Williams-rookie Franco Colapinto. Ondanks het feit dat hij ronden lang in de DRS-range achter Colapinto reed slaagde hij er niet in om de Argentijn te passeren. Uiteindelijk pitte Perez in ronde 28 voor een setje harde banden, waarna ook Colapinto een pitstop maakte.

Perez vermeed daarmee een undercut van Colapinto maar hij verloor wel een positie aan Carlos Sainz. Perez kwam ook achter Nico Hulkenberg vast te zitten, wat uiteraard tot nog meer frustratie leidde. Ook nu geraakte Perez ondanks de hulp van DRS niet voorbij Hulkenberg en uiteindelijk finishte hij als tiende en werd hij door racewinnaar Lando Norris op een ronde gezet.

“Op een bepaalde manier was het inderdaad teleurstellend,” antwoordde Perez toen hem werd gevraagd of hij teleurgesteld was dat hij niet nog meer progressie wist te boeken tijdens de race.

“Ik denk ook de strategie, wanneer ik er naar kijk, wanneer je ziet waar Carlos is gefinisht dan denk ik dat we zeker een kans gemist hebben om meer vooruitgang te boeken en meer naar voor te finishen. Maar eenmaal ik op dezelfde band achter Nico reed dan zat het er eigenlijk op.”

“Het was een ramp, een complete ramp.”

“Ik had een goede eerste ronde en ik reed op de tiende plaats en dat is uiteindelijk de positie waarop we gefinisht zijn. Achteraf bekeken is dat jammer.”