Frederic Vasseur: “Ferrari heeft een serieuze prijs betaald voor slechte kwalificatie”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur heeft in zijn terugblik op het raceweekend in Singapore laten verstaan dat zijn team een serieuze prijs heeft betaald voor de slechte kwalificatie die Carlos Sainz en Charles Leclerc hadden.

“Op vrijdag waren we beter dan een vijfde en zevende plaats dus het betekent dat we tijdens het raceweekend iets gemist hebben dat is duidelijk,” blikt Vasseur terug. “Maar wanneer je in Singapore van op de negende en tiende plaats begint dan weet je dat je op zaterdag iets fout hebt gedaan. Het is niet de zondag waarop we iets moeten leren. Het draait meer rond het beter onze job doen op zaterdag.”

Vorig jaar was Ferrari naast Red Bull het enige team dat een race wist te winnen. Dat was toen in Singapore en deze keer was Ferrari één van de favorieten voor de GP van Singapore maar finishte het dus niet eens op het podium. Uiteraard is er dan sprake van teleurstelling, zeker wanneer je ook in Baku net naast de overwinning greep en in Monza wist te zegevieren.

“Tot aan Q2 hadden we dezelfde snelheid als Lando Norris en we reden met beide wagens geen ronde in Q3. Dat betekent dat je van op de negende en tiende plaats moet vertrekken en in Singapore is het dan eigenlijk al gedaan.”

Toch is Vasseur ook tevreden met hoe zijn team de race heeft aangepakt en hoe de strategie goed werd uitgevoerd. het zorgde ervoor dat Leclerc en Sainz als vijfde en zevende finishten, wat gezien de startposities een goed resultaat is.

“Het was een goede race,” aldus Vasseur. “We hadden een sterke racesnelheid, een goede start van Charles. Carlos bevond zich wat langs de vuile kant en zat wat geblokkeerd. Maar vervolgens was er een goede strategie, een goede pitstop met bandenmanagement dat in lijn lag met de voorbije races, daar zijn we momenteel tevreden mee.”

“Het is waarschijnlijk het hoogst haalbare deze race, misschien hadden we George Russell nog kunnen inhalen, maar dat was het maximum.”

“We hebben nu enkele weken om ons voor te bereiden op de laatste zes races en klaar te zijn voor Austin.”