Christian Horner: “Snelste ronde Daniel Ricciardo was geen complot tegen McLaren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft ontkend dat Red Bull en zusterteam Visa Cash App RB hebben samengespannen om Daniel Ricciardo de snelste ronde te laten rijden zodat Lando Norris het punt voor de snelste ronde kwijtspeelde.

Daniel Ricciardo kwam aan het einde van de GP van Singapore nog binnen voor een pitstop waarin hij een setje zachte banden kreeg. Daarmee zette hij probleemloos de snelste rondetijd neer. Die stond tot dan op naam van Lando Norris maar doordat Ricciardo die reed speelde Norris zijn wk-punt voor de snelste ronde kwijt.

Ricciardo had zelf weinig te winnen met het rijden van de snelste ronde want hij reed niet in de top tien en kreeg er daardoor zelf geen wk-punt voor. Veel fans, maar uiteraard ook McLaren, stelden zich ernstig vragen bij de opmerkelijke beslissing van VCARB om Ricciardo binnen te roepen en zo dus ook de snelste ronde te rijden.

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft ondertussen gereageerd op de beschuldigingen dat Red Bull en VCARB bewust samengespannen zouden hebben om het wk-punt voor de snelste ronde van Lando Norris en McLaren af te snoepen.

“De Racing bulls maakten een pitstop en ze reden de snelste ronde aan het einde van de race,” aldus Horner. “Meer moet je er niet achter zoeken.”

“Kevin Magnussen zou eerder tijdens de race de snelste ronde gereden hebben indien hij niet te breed was gegaan en hij heeft een Ferrari-motor. Ieder team is onafhankelijk.”