Mercedes geeft toe: “We hebben geblunderd met de strategie voor Lewis Hamilton”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de GP van Singapore hebben ze bij het Mercedes F1 team toegegeven dat het met Lewis Hamilton een strategische blunder hebben begaan.

Lewis Hamilton mocht de GP van Singapore na een sterke kwalificatie van op de derde plaats beginnen. Veelbelovend voor de race maar opmerkelijk was dat Hamilton op de zachte bandencompound aan de race begon. Een vreemde strategische keuze, zeker gezien het feit at er in e straten van Singapore meestal wordt geprobeerd om zo lang mogelijk door te gaan omdat de kans op een safety car-fase zeer groot is.

Op zijn zachte bandencompound leek Hamilton tijdens de beginfase van de race amper tot niet sneller dan teamgenoot George Russell die net als de meeste andere rijders op de medium bandencompound was gestart. Hamilton moest uiteindelijk vroeger stoppen dan de wagens rondom hem en verloor posities aan onder andere Russell en Piastri. Later in de race slaagde ook Charles Leclerc in om Hamilton te passeren en uiteindelijk finishte Hamilton na een frustrerende race op de zesde plaats.

“Ik denk dat we de race verkeerd ‘gelezen’ hebben,” aldus Wolff. “We namen een beslissing gebaseerd op eerdere races in Singapore, waarbij het vaak een processie was zoals in Monaco en de zachte band leek ons een opportuniteit te zijn voor bij de start, wat vaak de enige mogelijkheid tot inhalen was.”

“Dat was een foute beslissing die we gezamenlijk genomen hebben. Het voelde aanvankelijk goed maar door de bandenslijtage die we met de achterste banden hadden kon het maar één richting uit en dat was achteruit.”

“Er zat een logica achter maar uiteraard het tegenovergestelde van wat wij beslist hadden.”

“Het was echt een zeer pijnlijke avond,” besloot Toto Wolff.