“Wat Lando Norris in Singapore liet zien heeft Max Verstappen nooit gedaan”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

F1-journalist Peter Windsor steekt de loftrompet over Lando Norris, hij vergelijkt de McLaren-rijder zelfs met Jim Clark en stelt dat Max Verstappen nooit dezelfde dominantie getoond heeft als Norris afgelopen weekend.

Op een bepaald moment leidde Norris de race in Singapore met maar liefst een halve minuut voorsprong en aan de finish was het verschil tussen de McLaren-rijder en Max Verstappen nog steeds twintig seconden. Het is de tweede keer dat Norris een race wint met zo’n aanzienlijk verschil want ook in Nederland stond er geen maat op de jonge Brit.

Peter Windsor vertelde op zijn ‘Youtube-kanaal’ dat hij onder de indruk was van Verstappen: “Max Verstappen, die ongelooflijk goed reed in een auto die duidelijk niet zo goed was als een McLaren,” zei hij.

Daarna stak hij niet onder stoelen of banken dat hij onder de indruk was van de prestatie van Lando Norris. “Kijk naar de seconde per ronde die Lando wegreed van Max. Dat hebben we lang niet gezien. Sinds Max Verstappen eigenlijk. En Max heeft dat nooit gedaan.”

“Toen hij zo’n grote voorsprong had bij Red Bull, reed hij na vier ronden nooit een seconde per ronde weg. Hij haalde altijd een paar tienden hier, een paar tienden daar. En opeens, als de banden van de ander eraf gingen, maakte hij er een halve seconde van. Bij de pitstops lag hij zeven seconden voor. Maar Lando deed Jim Clark na (wereldkampioen in 1963 en 1965) en verdween gewoon. Het was niet van deze wereld. Helemaal briljant,” verklaarde Windsor.

Volgens de analist concentreerde Verstappen zich op het wereldkampioenschap.

“Max dacht: het enige wat ik hier moet doen, is als tweede finishen en de schade aan punten van Lando die deze race wint, beperken. En als ik als tweede kan finishen, is dat een goede dag. En dat is wat hij deed.”