Felle kritiek op Mohammed Ben Sulayem: “Max Verstappen op deze manier als ‘voorbeeld’ slachtofferen, zoiets doe je niet”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voormalig F1-piloot Ralf Schumacher heeft het opgenomen voor Max Verstappen. Hij vindt niet dat Verstappen een taakstraf verdiende en wijst op een veel ‘groter probleem’ binnen de FIA.

Max Verstappen kreeg van de FIA een taakstraf omwille van ‘ongepast taalgebruik’ tijdens de officiële persconferentie. Verstappen kreeg al van heel wat rijders en mensen uit de paddock steun. Ook Ralf Schumacher neemt het op voor Verstappen, volgens Schumacher vormt Mohammed Ben Sulayem het echte probleem.

“Hij speelt een redelijk tragische rol in het geheel. Hij heeft totaal geen voeling met de rijders. Het is dan ook absurd om Max Verstappen een straf te geven en hem als voorbeeld te stellen, een waarschuwing was meer dan voldoende geweest,” aldus Ralf Schumacher tegenover ‘Sky Sports Duitsland’.

“Wanneer je zoiets plant dan moet je de rijders erbij betrekken. Ga naar de GPDA of de rijdersbriefing en licht je standpunt toe. Misschien dat er dan nog begrip voor is.”

“Hij (Mohammed Ben Sulayem) is in mijn ogen echt een probleem. Hij kwam eerst in de problemen door de zaak met Susie Wolff en vervolgens met Liberty Media, iets wat hem bijna de kop kostte. Hij slaat een modderfiguur, hij zoekt de publiciteit op en meldt zich ook vaak op het winnaarspodium.”

Volgens Schumacher wil Mohammed Ben Sulayem te vaak zelf in de belangstelling staan en de FIA moet volgens hem op zoek naar een andere leider.

“Ik zou de FIA adviseren om na te denken over een nieuw iemand. Op deze manier kan het niet verder blijven duren.”