Daniel Ricciardo sluit terugkeer naar rol van reserverijder bij Red Bull uit: “Geen herstart van mijn carrière”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mocht Daniel Ricciardo zijn racezitje bij het RB-team verliezen dan zal hij niet terugkeren naar Red Bull om er opnieuw de rol van reserverijer op zich te nemen.

De GP van Singapore was mogelijk Daniel Ricciardo zijn laatste F1-race. Er wordt volop gespeculeerd over Daniel Ricciardo zijn toekomst. Mocht hij daadwerkelijk zijn racezitje in de Formule 1 verliezen dan zal Ricciardo eventueel ergens anders racen maar opnieuw reserverijder bij Red Bull worden sluit hij uit.

“Nee!” antwoordde Ricciardo toen hem gevraagd werd of hij eventueel opnieuw reserverijder zou worden om figuurlijk ‘een voet tussen de deur’ te houden in de F1.

“Vorig jaar was het logisch en zinvol om een voet tussen de deur te houden en uiteraard was er het bredere plaatje om terug te keren naar Red Bull.”

“Mocht ik dat nu opnieuw doen, het zou weinig nut hebben. Ik ga mijn carrière niet herstarten.”

“Ik ben ook 35 jaar en ik heb de snelheid getoond waarover ik doorheen de jaren beschikte, maar het is logisch dat het doorheen de jaren steeds moeilijker is geworden om dat ieder weekend te tonen.”

“Misschien is het iets dat met de leeftijd. Het was zeker en vast makkelijker toen ik 25 jaar was dan toen ik 35 jaar was, maar misschien is de concurrentie ook gewoon groter.”

Volgens Ricciardo is de jonge generatie rijders momenteel ook veel beter uitgerust en beschikken ze over veel meer tools dan vroeger.

“Ik denk dat het iets is dat voor alle sporten geldt: de simulators worden beter, de gasten worden jonger, daardoor zijn ze natuurlijk beter voorbereid.”

“En ze hebben nu ook toegang tot onboard-beelden, ze kunnen de beelden herbekijken en iedereen bestuderen.”

“Misschien is het gewoon het niveau dat verhoogd is en het is een moeilijke taak om week na week zo hard te strijden.”

“Ik kan daarover niet teleurgesteld zijn. Ik ben er blij mee, ooit kon ik het zelf en het was erg leuk.”

“Mocht dit het voor mij zijn dan wil ik er zeker van zijn dat ik de sport verlaten heb met mooie herinneringen en wil ik niet dat het de normaalste zaak is dat ik eruit lig in Q1 en dat ieder weekend. Dat is uiteraard niet leuk.”