“Sergio Perez kondigt na GP van Mexico zijn F1-afscheid aan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Zal Sergio Perez na zijn thuisrace in Mexico zijn F1-pensioen aankondigen? Volgens de vaak goed geïnformeerde F1-journalist Joe Saward zou Perez zijn afscheid van de F1 aankondigen om zo een ontslag door Red Bull te voorkomen.

Sergio Perez heeft nog een contract voor twee seizoenen bij Red Bull maar dit seizoen presteert de Mexicaan opnieuw niet op niveau. Het zorgde voor heel wat geruchten en speculaties dat Sergio Perez ondanks zijn contractverlenging bij Red Bull moet vrezen voor zijn racezitje. Eerder dit seizoen waren er ook geruchten dat Perez nog tijdens het seizoen zijn racezitje zou verliezen maar dat is uiteindelijk niet het geval, Red Bull bevestigde dat Perez gewoon tot het einde van het seizoen de teamgenoot van Verstappen blijft.

Volgens F1-journalist Joe Saward zorgt de situatie in het kampioenschap bij de constructeurs, waarin Red Bull sinds twee races de leidersplaats verloor, ervoor dat Perez zijn positie steeds meer onhoudbaar lijkt te worden. In ‘The Green Notebook’ zegt Saward daarover het volgende.

“Red Bull is het constructeurskampioenschap vanwege Checo zijn slechte prestaties aan het verliezen. De fans proberen Red Bull de schuld te geven door te zeggen dat ze Perez niet de juiste wagen geven maar het feit is dat hij een ‘juiste’ wagen nodig heeft, is al genoeg reden tot veroordeling.”

“Wanneer hij dan toch een goede kans krijgt zoals in Baku verprutst hij die toch nog steeds met een slecht doordachte actie die hem en Carlos Sainz in de muur deden belanden. Ik weet dat sommigen van streek zullen raken bij de suggestie dat Perez niet de grootste ster ooit in het F1-universum is maar zo is het leven.”

Saward laat ook verstaan dat we ons na de GP van Mexico waarschijnlijk aan een grote aankondiging mogen verwachten. Net zoals Allard Kalff heeft Saward vernomen dat Perez waarschijnlijk na zijn thuisrace zijn F1-pensioen zal aankondigen.

“In Singapore was er het interessant gerucht dat Perez en Red Bull een plan uitgewerkt hebben waarbij hij in Mexico zijn pensioen aankondigt, wat voor hem een zachtere exit zou betekenen dan indien hij ontslagen zou worden. Het zou minder pijnlijk zijn voor de Red Bull-verkoop in het Amerikaans continent.”

Eerder dit seizoen werd er gesuggereerd dat sponsors van Perez het eventueel miljoenenverlies van Red Bull door het eventueel mislopen van de wereldtitel zouden compenseren maar ook dat is volgens Saward niet ideaal: “Misschien brengt hij inderdaad meer sponsorgeld mee dan wat ze mislopen maar dergelijke zaken schaden ook de moraal van het team.”

Red Bull zou volgens Saward door de aankondiging van het afscheid van Perez ook de kans krijgen om werk te maken van een zoektocht naar een andere rijder voor het seizoen 2025. Afwachten of er daadwerkelijk een aankondiging komt tijdens of na het raceweekend in Mexico. Voor de Mexicaanse F1-fans lijkt het bang afwachten te worden …