Christian Horner: “Helmut Marko wou Daniel Ricciardo in Barcelona al aan de kant schuiven”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De GP van Singapore was de laatste race van Daniel Ricciardo voor het RB-team maar volgens Christian Horner zou Red Bull-adviseur Helmut Marko de Australiër al veel vroeger aan de kant hebben willen schuiven.

Tijdens de ‘F1 Nation podcast’ liet Christian Horner weten dat hij graag Daniel Ricciardo het seizoen had laten afmaken. Persoonlijk probeerde Horner om Ricciardo te steunen maar de situatie was onhoudbaar geworden. Meer zelfs, volgens Horner wou Helmut Marko al sinds de race in Barcelona dat Ricciardo aan de kant zou geschoven worden.

“Ik denk dat het een gebrek aan consistentie was,” aldus Horner tijdens de ‘F1 Nation podcast’. “Hij begon moeilijk aan het seizoen, vervolgens was het weekend in Miami er één van twee uitersten, de vrijdag en zaterdag waren fantastisch en het leek alsof Daniel opnieuw de oude was, hij verdedigde tegenover de Ferrari’s, presteerde beter dan waartoe de wagen in staat was, maar vervolgens waren de zaterdagnamiddag en zondag dramatisch.”

“Rond de race in Barcelona wou Helmut Marko hem uit de wagen.”

“Er was toen al erg veel druk op hem, maar tegen dat we in Montreal gingen racen was het eigenlijk Jacques Villeneuve die hem ‘verwondde’ door het hem moeilijk te maken.”

“Het vuurde hem aan en de manier waarop hij dat weekend met de wagen reed, hij nam hem bij het nekvel en reed een zeer sterk raceweekend. Ik zei dan ook bel Jacques ieder raceweekend tijdens de rest van het jaar want wat hij ook heeft gezegd, het heeft zeker en vast gewerkt!”

Christian Horner liet verstaan dat hij al het mogelijke heeft geprobeerd om Ricciardo zoveel mogelijk te helpen en hem zo lang mogelijk in de wagen te houden.

“Ik hem mijn uiterste best gedaan om hem zoveel mogelijk tijd in de wagen te geven zodat hij kan presteren, anders had hij er na de race in Barcelona al uit gelegen,” besloot Horner.