“Franco Colapinto verdient echt een racezitje in de Formule 1”

Williams F1 team
Williams F1 team

Volgens Williams-teambaas James Vowles heeft F1-debutant Franco Colapinto in enkele races tijd bewezen dat hij thuishoort in de Formule 1. Aangezien Williams geen racezitje vrij heeft voor 2025 wil Vowles proberen om Colapinto alsnog bij een ander team aan een racezitje te helpen.

Nadat Williams Logan Sargeant aan de kant had geschoven was het aan de beurt van Franco Colapinto om tijdens de rest van het seizoen in actie te komen als vervanger van Sargeant. De Argentijn maakte tijdens zijn eerste F1-races voor Williams een bijzonder goede indruk en teambaas James Vowles wil Colapinto aan een racezitje in de F1 helpen omdat hij dat volgens Vowles echt wel verdient.

“Wat ik niet had verwacht is dat hij zo snel de snelheid zou vinden,” aldus Vowles tijdens de ‘Beyond The Grid podcast’. “Ik had verwacht dat hij wat tijd zou nodig hebben, enkele races om er te staan, dat we al in America zouden zijn tegen dat hij de snelheid zou vinden.”

Vowles werd vervolgens gevraagd of hij zou overwegen hebben om Colapinto te behouden mocht Sainz nog niet bij Williams bevestig zijn.

“Dat is niet echt een vraag die ik onmiddellijk kan beantwoorden en ik zal uitleggen waarom,” aldus Vowles. “Carlos brengt niet alles de mogelijkheid om zeer snel met de wagen te rijden, hij zal het team ook mee naar voor brengen.”

“Waar we ons vandaag met Williams bevinden, er is nood aan leiders die weten hoe excellentie eruit ziet, op dat vlak waren er Ferrari of McLaren, zijn laatste twee teams, we moeten zijn ervaring meenemen en hem hier pushen zodat we vooruitgang boeken op een manier die sneller is, maar we hebben daar nood aan.”

“Wat Franco brengt is pure performance, daar bestaat geen twijfel over, hij kan zeer snel met de wagen rijden. Maar er zijn de positieve en negatieve punten bij beide keuzes, daarover moeten we duidelijk zijn. Maar wat ik besluit is dat Franco een zitje in de Formule 1 verdient.”