Guenther Steiner haalt uit naar Gene Haas: “Zijn ego stond succes in de weg”

Haas F1 team

Volgens voormalig Haas F1-teambaas Guenther Steiner is Gene Haas hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de terugval van het Amerikaanse team.

De nog steeds erg populaire Guenther Steiner brengt na zijn bestseller Surviving to Drive zijn tweede boek Unfiltered uit. In dat boek vertelt Steiner dat hij het gevoel had dat eigenaar Gene Haas op het punt stond om het Haas F1 team op te doeken. Alles begon volgens Steiner met de coronapandemie.

“Ik denk dat hij het team wilde opheffen, als ik het budget niet had gevonden. In ‘20 hebben we de windtunnel niet gebruikt. Zodra je in de F1 de windtunnel niet meer gebruikt, dan is dat een signaal,” vertelt Steiner in gesprek met ‘GPblog’.

Steiner wordt vervolgens gevraagd waarom Gene Haas het F1-team dan toch niet heeft verkocht en daarop heeft Steiner een niet mis te verstaan antwoord klaar.

“Vanwege zijn ego,” aldus Steiner. “Ik ben zelf een vrij goede ondernemer. Dus ik zei geld te vinden en dan kon hij een deel van het team verkopen, om dat te gebruiken om verder te investeren. Dus ik vond een investeringsmaatschappij. Ze deden een aanbod, een goed aanbod. Maar hij weigerde.”

Ondanks het ‘mooi aanbod’ besloot Gene Haas niet op het voorstel in te gaan en ook dat had volgens Steiner te maken met het ego van Gene Haas.

“Vanwege zijn ego. Het is zijn manier of anders niets,” aldus Steiner die vervolgens zijn ‘ontslag’ als een soort ‘bevrijding’ zag.

“Ik zei tegen mijn vrouw: ‘Ik ben nu vrij. Ik heb dit blok niet meer aan mijn been’.”

Al vond Guenther Steiner het wel bijzonder jammer dat hij van zoveel toffe en hardwerkende mensen in het Haas F1 team afscheid moest nemen. Steiner zat echter gevangen in de kooi van het Haas F1 team en daar kwam met zijn ontslag dus een einde aan.