Max Verstappen: “Eerste keer in een F1-bolide was een shock voor mij”

Red Bull Content Pool

Drievoudig F1-kampioen Max Verstappen heeft toegegeven dat het ook voor hem bijzonder indrukwekkend, zelfs een shock was, om een eerste keer in een F1-bolide te rijden.

In de aanloop naar de GP van de USA in Austin worden de rijders opnieuw geconfronteerd met een lange pauze. De zomerpauze is nog niet zo lang geleden maar gedurende enkele weken wordt er opnieuw niet geracet. Ondanks dat hij graag racet geniet Max Verstappen ook van de ‘vrije tijd’ die hij daardoor krijgt.

“Niet echt, misschien zeven of acht jaar geleden wat meer, maar nu, ik denk dat je steeds meer wat rust wil,” antwoordt Verstappen wanneer Pirelli hem tijdens de ‘Box Box Box’ podcast vraagt of hij de snelheid mist tijdens de F1-pauzes.

“Je denkt niet te veel aan het racen en geniet wat van je vrije tijd.”

Verstappen heeft ondertussen drie wereldtitels en éénenzestig F1-overwinningen op zijn naam staan. Veel ervaring dus in de Formule 1 maar ook Max Verstappen reed ooit voor de allereerste keer met een F1-bolide. Nu is hij uiteraard die snelheid gewoon maar toen was het een grote verrassing voor hem.

“Wanneer je terug in de F1-bolide stapt dan weet je dat hij snel gaat zijn, de acceleratie enzovoort,” aldus Verstappen. “Je bent er op voorbereid. Maar ik herinner me uiteraard mijn eerste keer dat ik in een F1-bolide stapte. Ik kon de snelheid bijna niet bijhouden, ik had nog nooit zoiets ervaren.”

“Het is zoals een straatwagen wanneer je van de eerste naar de tweede versnelling gaat, dat soort acceleratie.”

“Dat is initieel onafgebroken zo bij een F1-bolide, en vervolgens went je lichaam er steeds meer aan. Maar in het begin was het echt een shock.”