Max Verstappen is ervan overtuigd dat een Formule E-rijder hem zou overschaduwen in de F1: “Hij heeft een ongelooflijk potentieel”

Red Bull Content Pool

Drievoudig F1-kampioen Max Verstappen heeft verteld dat Oliver Rowland, aan de slag in de Formule E, hem zou overschaduwen als hij in de Formule 1 aan het werk zou zijn.

Die verrassende uitspraak komt uit de mond van Sacha Fenestraz, vorig seizoen de teamgenoot van Rowland bij Nissan in de Formule E. De Franse Argentijn beleefde een tegenvallend seizoen, hij moest zich tevreden stellen met een zeventiende plaats in het kampioenschap en dat leidde ertoe dat hij zijn biezen mocht pakken bij Nissan.

Fenestraz vertelt hoe moeilijk het is om teamgenoot te zijn van een rijder met de capaciteiten van Oliver Rowland, een rijder die mag rekenen op de lof van Max Verstappen. Volgens Fenestraz zijn Verstappen en Rowland goede vrienden en vindt de Nederlander dat Rowland thuishoort in de Formule 1.

“Ik begon het seizoen en zei tegen mezelf ‘Ik wil de leider van het team zijn, ik wil hem verslaan’, maar ik denk dat het onrealistisch was omdat we het over Rowland hebben, die bezig was aan zijn zevende seizoen in de Formule E,” vertelde Fenestraz aan ‘Motorsport.com’. 

“Voor mij was het pas mijn tweede seizoen. Als je naar het kampioenschap kijkt, zie je dat alle rijders vooraan rijders zijn die al jaren in de Formule E rijden. Ze hebben veel ervaring, maar het zijn ook veel oudere coureurs.”

“En ik, op mijn 24ste, heb niet dezelfde ervaring als een coureur als hij en bovendien is Oliver op zijn best makkelijk te vergelijken met Verstappen.”

“Hij is heel goed bevriend met Verstappen en dit jaar zei Verstappen tegen Oliver dat het jammer is dat hij niet in de Formule 1 zit omdat hij hem dan zou overschaduwen, dus mensen binnen de autosport weten wat voor potentieel hij heeft.”