“Lewis Hamilton zal bij Ferrari een ‘magische stap’ richting een achtste F1-titel zetten”

Mercedes F1 team

Volgens Nigel Mansell kan de overstap van Lewis Hamilton van Mercedes naar Ferrari een ‘magische stap’ zijn die Hamilton richting een achtste wereldtitel kan brengen.

Over de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari in 2025 zijn al veel meningen gegeven. Insiders uit de F1-paddock en F1-fans reageerden verdeeld maar volgens Nigel Mansell, die zelf twee jaar voor Ferrari reed en in die periode drie overwinningen behaalde, kan de overstap voor Lewis Hamilton goed uitdraaien.

De wereldkampioen van 1992 denkt dat Lewis Hamilton zijn passie zal aangewakkerd worden en bij Ferrari zal hij ook de middelen krijgen om een achtste wereldtitel te behalen.

“Ik ben al zeer lang een Lewis Hamilton-fan en ik heb voorspeld dat hij één van de beste ooit zou worden,” aldus Mansell tegenover ‘Top Offshore Sportsbooks’. “Dat heeft hij gedaan. Hij krijgt erg veel kritiek. Ik denk dat wat hij nu heeft gedaan is om met het eindigen van zijn carrière bij Ferrari een magische stap te zetten.”

Mocht Lewis Hamilton samen met Ferrari inderdaad wereldkampioen worden dan zou dat een record verbrekende achtste F1-titel zijn. Daarmee zou hij Ferrari ook de eerste rijderstitel bezorgen sinds Kimi Raikkonen in 2007.

“Hij zal het niet beseffen, maar als voormalig Ferrari F1-piloot, om voor Ferrari te hebben gereden is echt speciaal, dat zal hij voelen.”

“Geef Lewis de wagen en hij zal het doen, dus ik voorspel hem een geweldige tijd bij Ferrari.”

“Hij zal een niveau hoger presteren. Hij zal opnieuw gemotiveerd zijn en ik verwacht dat Lewis in 2025 voor de wereldtitel zal strijden.”