Mattia Binotto: “Ik had Lewis Hamilton geen contract bij Ferrari gegeven”

Mercedes F1 team

Zelf was hij van 2019 tot 2022 Ferrari-teambaas, nu leidt hij het toekomstige Audi F1-project, maar Mattia Binotto zou Lewis Hamilton nooit een contract bij Ferrari aangeboden hebben.

Het is uiteraard de meest spraakmakende overstap voor het F1-seizoen 2025: Lewis Hamilton die van Mercedes naar Ferrari gaat. Mattia Binotto vindt het echter geen goede zaak dat Ferrari aan Lewis Hamilton een contract heeft gegeven, al vindt hij het wel goed voor Hamilton dat hij de overstap maakt.

“Nee,” antwoordt Binotto op de vraag van het Italiaanse ‘Corriere della Sera’ of hij Lewis Hamilton een contract zou hebben proberen geven. “Maar hij doet er een goede zaak aan om naar Ferrari te gaan, ik ben het eens met zijn beslissing.”

Volgens Binotto hebben ze bij Ferrari voor Charles Leclerc gekozen, een rijder die ze van in de junior-raceklassen hebben gesteund en klaargestoomd voor de absolute top. Leclerc heeft ook een langdurig contract en de komst van Lewis Hamilton zou de balans in het team kunnen verstoren, waardoor Charles Leclerc niet langer de absolute leider in het team is.

Vooral daarin moet volgens Binotto een reden gezocht worden waarom hij Hamilton geen contract bij Ferrari zou gegeven hebben. Binotto was zelf destijds wel betrokken bij het aantrekken van Carlos Sainz als rijder bij Ferrari. Sainz moet nu plaatsmaken voor Lewis Hamilton en racet volgend jaar voor Williams.