De FIA en de F1 zijn het eens: “24 races op de F1-kalender is echt het maximum!”

Red Bull Content Pool

Volgens de huidige Concorde Agreement kunnen er maximaal 25 races op de F1-kalender staan. Momenteel staan er 24 races op de F1-kalender en er wordt zowel bij de F1 als de FIA niet meteen werk gemaakt van het uitbreiden van de F1-kalender naar 25 races.

“Ik denk dat 24 het juiste aantal is,” aldus F1-baas Stefano Domenicali tijdens de ‘Beyond the Grid podcast’. “Ik zou zeggen dat dit het aantal is waarnaar we moeten streven en gedurende een lange periode best aanhouden.”

Ook FIA-baas Mohammed Ben Sulayem is het daarmee eens, hij benadrukt dat de FIA volgens hem met 24 races op zijn maximale capaciteit zit.

“Je gaat dan over een grens waarbij je twee teams nodig hebt, we kunnen er geen meer hebben,” vertelde Ben Sulayem tegenover ‘Motorsport.com’ toen hem werd gevraagd of een extra race mogelijk is. “Op logistiek vlak heb je dan twee teams nodig.”

Mohammed Ben Sulayem maakt zich echter niet alleen zorgen over de logistieke problemen maar ook over de impact op zowel de rijders als de teams en al de medewerkers.

“Kunnen de rijders het aan? Ik weet het niet,” aldus de FIA-voorzitter. “Laat ons redelijk en logisch zijn daarover. Kunnen de rijders het fysiek en mentaal aan? Dat is een vraag die ik aan de rijders zal stellen. En wat met de teams?”

“Wat de FIA betreft, wij kunnen het niet met één team. We zouden twee teams moeten hebben die roteren, zeker wat de medewerkers op de circuits betreft.”

Volgens Mohammed Ben Sulayem is de FOM (Formula One Management) ook zelf geen vragen partij om richting 25 races te gaan.

“Ze zijn nooit komen zeggen: ‘Oh, we hebben meer races nodig’. Dat hebben ze niet gedaan. Wat ze willen is kwaliteit en dat is waarom we een goede relatie met hen hebben.”

Lees ook: Welke races moeten vrezen voor hun toekomst op de F1-kalender?: België en Nederland zijn erbij!